Immediaatprothese

 

Dit is uw eerste prothese (noodprothese). We maken afdrukken van uw eigen(resterende) tanden en kiezen. Vervolgens meten we de prothese helemaal aan. Wanneer de immediaat prothese klaar is, haalt u deze op en daarmee gaat u naar de tandarts of kaakchirurg om de elementen te laten trekken. De gebitsprothese wordt onmiddellijk na het trekken van uw laatste tanden en kiezen in de mond geplaatst. De prothese werkt als een soort verband op de wonden.
Klikgebit

Immediaatprothese traject

Na één maand wordt u terugverwacht voor het aanpassen van de prothese met een softliner (zachte laag), omdat uw kaak slinkt.

Drie maanden na het plaatsen zal de gebitsprothese opgevuld worden, waardoor de prothese beter aansluit op uw kaak.

Zes maanden na het plaatsen van uw noodprothese plannen we uw afspraak voor het aanmeten van uw definitieve gebitsprothese.

Heeft u geen eigen tandarts? Geen probleem, we werken met meerdere gespecialiseerde tandartsen (-implantologen) samen waar wij u naartoe door kunnen verwijzen voor het trekken van de tanden en kiezen.

Immediaatprothese<br />

Veel gestelde vragen

1. Loop ik zonder tanden rond als deze zijn getrokken?

Nee, u loopt niet zonder tanden en kiezen. Als het trekken van uw tanden en kiezen heeft plaatsgevonden dan wordt direct uw immediaat prothese (noodgebit) geplaatst.

  1. Wanneer kan ik mijn definitieve prothese laten aanmeten?

Dit ligt aan het genezingsproces. Bij de een slinkt de kaak sneller dan bij de ander. In de meeste gevallen zal dit proces ongeveer 6 tot 12 maanden duren.

  1. Mijn noodprothese is losser gaan zitten kan hier iets aan gedaan worden?

Na het trekken van de tanden begint de kaak te slinken waardoor de prothese losser komt te zitten. Dit is eenvoudig op te lossen door een tijdelijke zachte laag aan te brengen in de prothese. Die tijdelijke laag wordt na een paar weken vervangen door een kunsthars laag (rebase) waardoor de prothese daarna weer stabieler ligt. Het kan voorkomen dat u dit in een korte periode meerdere malen moet herhalen tot u uw definitieve prothese krijgt.

Vragen?

Heeft u vragen over bepaalde behandelingen?

Behandelingen

Nieuwe prothese
Prothese op implantaten (klikgebit)
Gedeeltelijke kunststof/frame prothese
Noodprothese (immediaatprothese)
Opvullen prothese (rebase)
Reparatie prothese
Second opinion
Doorverwijzing naar specialist

Contact

Telefoon

Tel. 077 - 398 78 01

Openingstijden

Op afspraak

Maandag t/m donderdag 08:00-16:30
Vrijdag 08:00-12:00

Lunchpauze tussen 12:00-13:00

Adres

Expeditiestraat 16
5961 PX Horst